Foto: Arkiv

Gillar du häftig natur – här är 3 svenska resmål som du inte får missa

För oss naturälskare är vacker och spännande natur det bästa resmålet som finns. Idag har vi valt ut tre fantastiska resmål som du inte får missa.

Njupeskärs vattenfall

Foto: Arkiv

I kanten av Fulufjället i nordvästra Dalarna ligger Sveriges högsta vattenfall och är därför ett fantastiskt resmål. Njupeskär är 93 meter högt varav 70 meter fritt fall. Två kilometers naturskön vandring fram till fallet, se till att ha med varma kläder och regnkläder, då vädret kan slå om fort uppe på fjället. Det går även att dricka vattnet i bäckarna på fjället.

Fulufjällets nationalpark är alltid öppen, medan njupeskärsserveringen är bara öppen juni-september. Vägen upp till parkeringen och naturum plogas vintertid.

Höga kusten

Foto: Arkiv

Höga Kusten är ett område som sträcker sig över kommunerna Härnösand, Kramfors och Örnsköldsvik. Sedan den senaste istiden har en landhöjning på nästan 300 meter gjort landskapet säreget med höga klippor.

Trots att under sommaren många besöker Höga Kusten för friluftsupplevelserna och de unika smakerna, de som bor här anser att en årstid är lite mer speciell än de andra – hösten.

Här finns det massa aktiviteter som du inte får missa och här är några tips: Besök Hemsö Fästning och Naturum, klättra upp för Skulberget, ta en färja till Bottenhavets pärla Ulvön,…

Abisko

Foto: Arkiv

Abisko är en av Sveriges första nationalparker. Rik flora, spännande kanjon med vattenfall, norrsken, fantastisk natur… Allt man kan önska sig.

Mellan Abisko och Björkliden ligger berget Njullá. Förutom en otroligt fin utsikt över Sveriges nordligaste fjäll och Lapporten, här ligger också norrskensstationen Aurora Sky Station.

Från december till slutet av mars kan du också njuta av många spännande aktiviteter såsom hundspann, snöskoter, snöskovandring… Det största urvalet av dagsutflykter och andra aktiviteter är tillgängliga i februari och mars.

Ps. Glöm inte att gilla vår sida på Facebook 🙂

Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av kakor.  Läs mer