Foto: Sidewalks Specials

Förkrossad hund kämpar för att hålla tillbaka tårarna efter att ägaren lämnat honom på soptippen

Fyraåriga Chuckie överlämnades på en soptipp i De Doorns i Sydafrika efter att ha förlorat synen – och letar nu efter ett nytt hem.

Det är fortfarande oklart hur länge Chuckie har levt på soptippen innan han räddades av Sidewalk Specials, en välgörenhetsorganisation för djur som ägnar sig åt att rädda hundar som befinner sig i hopplösa situationer.

En talesperson för Sidewalk Specials förklarar situationen: ”Vi träffade Chuckie på Outreach i De Doorns. Hans ägare sa att Chuckie hade förlorat synen året innan och att det började bli en kamp för att hålla honom säker”.

Foto: Sidewalks Specials

När Sidewalks Specials stötte på Chuckie, som tros vara ungefär fyra år gammal, kämpade han för att hålla tillbaka tårarna medan han hölls i en av volontärers armar.

– Han njuter av sina promenader. Chuckie följer ljud exceptionellt bra och tycker om äventyr, han älskar andra hundar, är inte skrämd av barn och ignorerar katter, tillade talesmannen.

Sidewalk Specials grundades av Rachael Sylvester 2016 och har strävat efter att tillhandahålla ”masssterilisering och veterinärtjänster till underprivilegierade samhällen i Sydafrika”.

Dela gärna inlägget för att hylla dessa djurhjältar!

Ps. Glöm inte att gilla vår sida på Facebook 🙂

Kolla också:

Ponny fastnade i lera – räddades i sista stund: ”Bara huvudet och halsen syntes”

Bönder, brandmän och en grävmaskin var inblandade i den dramatiska räddningen av en ponny, som …

Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av kakor.  Läs mer