Foto: Montage / Wendy Lloyd

Trebent katt blev hemlös i Ukraina – räddades av volontär i sista stund: ”Nu är han lycklig”

Wendy Lloyd, från Birmingham, Storbritannien, reste till Ukraina för att hjälpa flyktingar att ta sig över gränsen till Polen från Ukraina, men medan hon befann sig nära Kiev träffade Wendy en trebent katt, Rocket.

En kvinna har avslöjat hur hon reste till det krigshärjade Ukraina i avsikt för att hjälpa flyktingar att ta sig över gränsen till Polen, men ”förälskade sig” i att hjälpa ”krigets övergivna djur”.

Det var då Wendy började undra hur man kan hjälpa de andra djuren som hade blivit hemlösa efter att deras ägare flytt Ukraina, rapporterar Birmingham Live.

Rocket förlorade ett ben när han blev påkörd av en annan familjs bil som också desperat ville undkomma det ryska angreppet. Men lyckligtvis kände Wendy de rätta personerna som hjälpte Rocket att återhämta sig, trots att han hade små chanser att överleva.

Några månader senare, efter en akut resa till veterinären, är Rocket nu lycklig och lever i sitt nya hem i Birmingham.

– Jag har alltid älskat djur och haft ett par hundar, men djurräddningsarbete har aldrig varit en livslång passion. Det var helt enkelt så att vi gick ut dit för att hjälpa människor, och när vi hade gjort allt vi kunde, då fokuserade vi på djur, säger Wendy till tidningen.

Dela gärna inlägget för att hylla dessa djurhjältar!

Ps. Glöm inte att gilla vår sida på Facebook 🙂

Kolla också:

Kobra dog efter att ha blivit biten av 8-åring

En 8-årig pojke lekte på sin bakgård i Indien när han plötsligt attackerades av en …

Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av kakor.  Läs mer